Μέρη e cigΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος τον οποίο υιοθετούν χιλιάδες καπνιστές κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που είτε φοβούνται να τον δοκιμάσουν είτε απλά δεν γνωρίζουν γιατί θα πρέπει να κάνουν αυτή την αλλαγή, γιατί δηλαδή να ξεκινήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Εννοείται πως λόγοι υπάρχουν αρκετοί για να κάνετε την αλλαγή. Αλλά πριν ψάξετε ένα e-shop με προιόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου ας δούμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς. Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα γρήγορα στο ερώτημα «γιατί να επιλέξει κανείς το ηλεκτρονικό τσιγάρο».

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά για να αποφύγουμε τις όποιες παρανοήσεις. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος ο οποίος βασίζεται στον ατμό και όχι στον καπνό. Με άλλα λόγια, ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία συσκευή που μετατρέπει σε ατμό έναν ειδικό υγρό, το οποίο εισπνέει με τη σειρά του ο καπνιστής.

Γιατί λοιπόν να επιλέξει κανείς το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

1: Τα βασικά συστατικά του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι γνωστά και δοκιμασμένα

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα υγρά αναπλήρωσης που αποτελούν και την «καρδιά» ενός συστήματος ηλεκτρονικού καπνίσματος – όπως είπαμε και πριν το υγρό είναι αυτό που εξατμίζεται και εισπνέεται από τον καπνιστή – έχουν δοκιμαστεί κλινικά. Τα εν λόγω υγρά αποτελούνται κυρίως από προπυλενογλυκόλη και η φυτική γλυκερίνη, δύο υλικά που όχι μόνο είναι κλινικά δοκιμασμένα και ασφαλή, αλλά χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες σε όλα τα φάρμακα που προσλαμβάνονται μέσω εισπνοής. Με άλλα λόγια, τα βασικά συστατικά των υγρών αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι γνωστά και δοκιμασμένα.

e cig - pos doyleuei

2: Είναι πιο οικονομικά από το «παραδοσιακό» κάπνισμα

 

Τα τσιγάρα μόνο φθηνά δεν είναι στις μέρες μας αφού το κόστος του πακέτου αυξάνεται συνεχώς, ειδικά όταν η Κυβέρνηση χρειάζεται έσοδα. Ως εκ τούτου, το παραδοσιακό κάπνισμα είναι μία συνήθεια με αρκετά μεγάλο κόστος, ειδικά για τους λεγόμενους «θεριακλήδες». Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε καμία περίπτωση δεν είναι δωρεάν, αλλά για να το ξεκινήσει κανείς, αρκεί να αγοράσει μία βασική συσκευή και κάποια αναλώσιμα με σχετικά χαμηλό κόστος τα οποία δεν χρειάζονται και τόσο συχνά αγορά. Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο έξοδο θα είναι η αγορά της ίδιας της συσκευής, το οποίο και φυσικά θα γίνει μία φορά.

3: Μεγάλη ποικιλία γεύσεων

Τα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Θα βρείτε υγρά που έχουν γεύση που μοιάζει πολύ με τη γεύση και το άρωμα που έχουν γνωστές μάρκες τσιγάρων αλλά και άλλες που έχουν γεύση και άρωμα φαγητών, φρούτων και γλυκών! Αν λοιπόν βαρεθείτε τη μία γεύση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε λίγο και σίγουρα θα βρείτε μία που να σας καλύπτει και που να κάνει τη νέα σας συνήθεια πιο γευστική κι ευχάριστη.

Γενικά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της γεύσης και του αρώματος και γενικά για όσους θέλουν να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Απλά επισκεφθείτε ένα κατάστημα με είδη ηλεκτρονικού καπνίσματος και σίγουρα θα μείνετε πολύ έκπληξη από τις γεύσεις που θα αναγράφονται σε κάποια μπουκαλάκια υγρών αναπλήρωσης.

4: Ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι πολύ ενοχλητικός για τους γύρω σας

AtmismaΟ καπνός από τα κανονικά τσιγάρα είναι συνήθως πολύ ενοχλητικός για όσους τον εισπνέουν στον γύρω χώρο, αφού κατά γενική ομολογία έχει πολύ άσχημο άρωμα.

Αυτό όμως σε γενικές γραμμές δεν ισχύει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.Έτσι μπορεί να γίνει και μια πρώτη αντιμετώπιση των συνεπειών καπνίσματος. Κατ’ αρχήν οι ατμιστές εκπνέουν ατμό και όχι καπνό και το άρωμα του ατμού τους, είναι σαφώς πιο ευχάριστο καθώς αντί για καπνό, μπορεί να μυρίζει λεμόνι, muffin ή ακόμη και σοκολάτα.

Επιπλέον, ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου διαλύεται τελείως μέσα σε 11 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να είναι σχεδόν δίπλα σας για να προλάβει να τον μυρίσει και να ενοχληθεί.